Отложиха делото на уволнения директор на пловдивската полиция в Административния съд

...
</TD
>Отложиха делото на уволнения директор на пловдивската полиция в Административния съд
Коментари Харесай

Бивш вътрешен министър стана адвокат на бивш шеф на МВР Пловдив

Отложиха делото на уволнения шеф на пловдивската полиция в Административния съд в Пловдив. Това заяви за Plovdiv24.bg някогашният министър на Министерство на вътрешните работи, който назначи Костадинов, а в този момент е в ролята на негов бранител като юрист.

" Дадоха опция на отрасловия министър да си показа доказателства за един документ, който са поели в допълнение, отвън преписката ", разясни Демерджиев.  

Той разяснява още, че това уволняване явно не е по случая Цалапица, по този начин както беше изнесено в общественото пространство.

" Уволнението в действителност е по тази причина, че съгласно министъра регионалният шеф не е упражнил надзор и е позволил началникът на районно управление (на МВР) в Стамболийски да получи 16 лв., което е цялостен парадокс ", добави Демерджиев.

" Ако постепенно е водено следствието, в кориците по това дело трябваше да се намират материали, които откриват, че в действителност е водено постепенно и това да е причина за уволнението. Това щеше да бъде в действителност сериозна причина за уволняване, която да дискутираме. Но тази причина, която е употребена официално, няма нищо общо с следствието в Цалапица и е доста неприятно да се заблуждава по този метод обществеността ", сподели още някогашният министър на Министерство на вътрешните работи.

Според Демерджиев, несъмнено би трябвало да се откри има ли осъществено нещо неправилно в Стамболийски по случая в Цалапица. Но явно е, че мотивът за уволнението е фиктивен.

" Първо е взето решението за уволнението, а след това е издирван фиктивен мотив за това. Така не може да се процедура. Когато искаш да уволниш някой, би трябвало да посочиш съответстващи аргументи. Тези, съгласно мен, не са съответстващи. Но ще забележим какво ще каже съдът ", разяснява. 

Делото е отсрочено за 8 април 2024 година В правосъдната зала юрист  е оспорил достоверността на докладната бележка от 13 октомври 2023 година, която предшества заповедта за уволняване. От МВР пък са поискали време да потвърдят достоверността и.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР